Pelmeenid

Valmistamise aeg
1h 35min
Kogus
60 pelmeeni

Koduste pelmeenide valmistamine on küll pisut aeganõudev ja võib-olla veidi tüütu, kuid see tasub kindlasti ära. Pelmeenid toiduna saavad hoopis teise tähenduse. Kui ükskord pelmeenide tegemine ette võtta, siis jagub neid mitmeks toidukorraks ja saad neid sügavkülmas hoida nagu poe pelmeenegi.

Koostisosad
Tainas
1 pakk
Vilma õhukese pitsapõhja pulbrit
1
muna
200 ml
piima
Täidis
250 g
hakkliha
1
muna
1/2
sibulat
Veidi
meelepäraseid ürte
Veidi
soola ja pipart
Serveerimiseks
1 purk
Felixi Sinepi ja mee kastet või Felixi Küüslaugukastet
Valmistamine

Sega õhukese pitsapõhjapulbrile juurde muna ning piim. Sõtku kuni moodustub ühtlane tainas. Paki tainas toidukilesse ning jäta 30 minutiks külmkappi seisma.

Täidise valmistamiseks sega hakkliha, muna ja sibul ning maitsesta segu.

Võta külmast tainas ja rulli jahusel laual lahti. Vormi pelmeenid. Pelmeenid prae kas pannil õlis või keeda 5-6 minutit keevas vees.

Retseptides kasutatud tooted